Chiropractisch Neurologisch Centrum te Nijmegen

Geïnformeerde toestemming: Chiropractie

Lees dit formulier zodat wij kunnen bij het aanstaande consult hierover praten en vragen stellen.

Chiropractische behandeling

Een chiropractische behandeling kan gebruik maken van manipuleren en mobiliseren van de gewrichten in de wervelkolom en andere gewrichten in het lichaam. Ook wordt er gebruik gemaakt van spier-technieken zoals massage en trigger point therapie, en andere vormen van therapie, waaronder oefeningen en advies over houding en voeding.

Mogelijke bijwerkingen

Chiropractie kan een hele veilige behandelmethode zijn. Selecteren de juiste techniek voor de leeftijd, conditie van het skelet, symptomen en ziekbeeld van de persoon is waar veilige behandeling begint. De bijwerkingen in verband met een chiropractische behandeling variëren, afhankelijk van de conditie, de leeftijd en de gezondheidstoestand van iedere afzonderlijke patiënt en van het type behandeling dat wordt uitgevoerd. Bijwerkingen kunnen zijn:

  • Heel soms: Spier/pees-kneuzing door diep massage (Trigger point therapie en myofascial release). Dit voelt als een kneuzing of blauwe plek. Dit stoort uw bewegen niet en u kunt door met uw normale lichte sport activiteit. Wij denken dat dit komt door te chronische spierspanning en verzuring van de lichaam. Blauwe plekken komen vaak bij mensen die slikken bloedverdunners, of met smalle bloedvaten fragiliteit.
  • Zeldzaam: Rib kneuzing. Slechte behandelingspositie en verkeerde techniek op kwetsbare botten kunnen ribben beschadigen. Natuurlijk dit komt meest bij osteoporose.
  • Zeer uitzonderlijk: Wervelkolom gewricht schade. Manipuleren een wervel is de verkeerde manier kan die wervelkolom gewrichten irriteren of beschadigen. Zelf die tussenwervelschijf kan beschadig worden. Nog veilige technieken geschikt voor die wervelkolom van die individu moet gebruikt worden.
  • Extreem zeldzaam: Beroerte. In extreem zeldzame gevallen heeft een patiënt een dissectie van een bloedvat in de hals. Afwijkingen van die bloedvaten kunnen beschadigd worden tijdens normale hoofd bewegingen. Verstrekking van de nek in bepaalde posities (vooral met rotatie) brengt in sommige mensen nekboten tegen een belangrijke halsslagader. Een dissectie is meestal spontaan en daarom is die oorzaak van een dissectie meestal niet bekend. Een dissectie kan op elk moment tot uiting komen bij een normale alledaagse beweging, zoals bij hoesten, niezen, omkijken, omhoog kijken, sporten en bij nekbehandeling.

Die chiropractor beheerst verschillende behandeltechnieken die zullen worden aangepast aan iedere situatie. De chiropractor heeft een doctoraat in chiropractie, en heeft jaren studeert om de medische diagnose te maken. Afhankelijk aan de diagnose, een behandeling plan kan gemaakt worden, of verwijzing naar een andere specialist.

Een baby is niet behandeld als een kind, en kinderen zijn niet behandeld zoals volwassenen, en geriatrische lichamen zijn veel kwetsbaarder dan jongere mensen. Slijtage, reuma, en connectief weefsel ziekten, om een paar voorwaarden te noemen, veranderen het behandelingsplan 100%, en SMT of diep massage is vaak een contra-indicatie voor deze condities. Botte infecties en kanker zijn de slechtste situatie voor wervelkolom manipulaties en beide zijn contra-indicaties voor gewricht manipulaties. Verkeerde manipulaties of manipuleren een gewricht die een contra-indicatie heeft moet nooit gebeuren.

U moet weten dat u hebt totaal controle over alle onderzoeken en therapie hier bij de Chiropractisch Neurologisch Centrum zoals bij reguliere artsen in het ziekenhuis. U moet toestemming geven voor alles, altijd!

Vragen, zorgen of opmerkingen

Mocht u vragen, zorgen of opmerkingen hebben, dan kunt u die uiteraard te allen tijde met J.P. Crotty bespreken. Informeer Dr. J.P. Crotty altijd als er veranderingen in uw klachten of ziektebeeld zijn. Als u nieuwe of ergere klachten hebt, wacht niet voor het volgende consult, beter las u meteen contact opneemt.