For the secret of the care of the patient is in caring for the patient.

-Francis Weld Peabody

 

Het Eerste Consult

Iedereen heeft recht op een doctor/arts of therapeut die luistert en voldoende tijd geeft voor onderzoeken en behandelen. Ik werk voltijds 35 jaar, mensen met ziekten of lichamelijk/neurologische klachten te helpen. Ik werk met plezier en zie het als een voorrecht om mensen te onderzoeken en te behandelen.

Mijn aanpak is om eerst goed te luisteren en daarna hypotheses te testen op basis van alle informatie in de anamnese en onderzoeken.

De meeste patiënten komen voor behandeling bij mij met pijn aan het bewegingsapparaat en/of neurologische disfunctie. Ik behandel centrale hersens disfuncties, cognitieve problemen, migraine en spanningshoofdpijn, pijn, en perifere neurologische disfuncties. Zenuwcompressie syndroom komt vaak voor in mijn praktijk (discushernia's kunnen een zenuwcompressie veroorzaken).

Wat gebeurt bij het eerste consult?

Het eerste consult bestaat uit het bespreken van de voorgeschiedenis en huidige symptomen en daarna een lichamelijk, neurologisch en orthopedisch/chiropractisch onderzoek.

Chiropractic doctors moeten uitvoeren wat ze geleerd hebben tijdens het behalen van hun doctoraat. Chiropractors zijn opgeleid in klinisch georiënteerde geneeskunde en voeren lichamelijk onderzoek uit met dezelfde testen als alle artsen. Dat is niet vreemd, aangezien dat chiropractors en medische artsen dezelfde lessen volgen en dezelfde leerboeken gebruiken, en soms zelfs dezelfde professoren hebben. Tijdens mijn jaren bij Palmer Universiteit, had ik docenten die ook les gaven aan de Stanford University Medical School in Palo Alto, Californië. Specifieke chiropractische tests vervangen niet het lichamelijk onderzoek alle andere universitair opgeleide artsen in de geneeskunde gebruiken.

We stellen dezelfde diagnoses om pathologieën en veelvoorkomende aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, glaucoom, spijsverteringsproblemen en mentale stoornissen uit te sluiten. Pijn is vaak slechts een symptoom van een andere stoornis of ziekte. De chiropractor onderzoekt alle systemen van het lichaam. Het eerste onderzoek omvat de vitale functies, neurologische functies, gezichtsvelden en het bewegingsapparaat op basis van de klachten en de onderzoeksbevindingen. Soms worden patiënten doorverwezen naar de huisarts, radiologie of zelfs cardiologie. Niet alle patiënten kunnen bij de chiropractor behandeld worden. Dat hangt af van de diagnose.

De chiropractor moet alle diagnoses en actieve ziekten volgen. Uw bloeddruk is vaak getest als u hypertensief bent, of uw hart coherentie voor migraine zal gemeten worden met migraine en andere diagnose. Als u bij mij komt met lagerugpijn en een hoge bloeddruk hebt, zal ik vaak uw bloeddruk testen, en advies en oefeningen geven. Oefeningen die geven wetenschappelijk een goede kans uw bloeddruk te verbeteren. 

U benen zijn direct betrokken bij de lage rug. Oefeningen voor die benen en voor de core zijn altijd nuttig bij pijn en disfunctie van de wervelkolom.

Wat houdt een behandeling in het ChiroNeuro Center in??

Chiropractors geven instructies over het correct gebruik van de wervelkolom. Ik gebruik specifieke en algemene oefeningen die geschikt zijn voor het individu, en ik moedig elke patiënt voortdurend aan en herinner alle aan deze oefeningen en technieken om de functie van de wervelkolom te bevorderen. Kinderen en jonge mensen hebben, natuurlijk, een gezonder skelet en wervelkolom, maar ook hun gewoonten creëert hun lichaam en klachten later in het leven. Meeste volwassenen lijden van degeneratieve aandoeningen. Degeneratie is een progressieve aandoening en wordt meer of minder progressief volgens alles wij doen: eten, drinken, roken en activiteiten. Chiropractie alleen is geen behandeling tegen wervelkolom of skelet degeneratie of slijtage. Alle weefsels, van de hersens (zenuwen) tot het hart en bloedvaten en gewrichten, worden stijver en kwetsbaarder volgens alles wat wij doen, wat wij eten en drinken, en leeftijd. Ik adviseer alle patiënten bij mij over hoe hij/zij kunt gezonder en langer leven. Ik wil iedereen in staat stellen zijn eigen lichaam te begrijpen en goede gewoonten aan te leren om gezond spier- en botweefsel en een optimale hersenfunctie te bevorderen. Een lang leven met een hoge functionaliteit is het doel. Een wijze oude vrouw zei ooit: "we hebben geen keuze in ouder worden, maar je hebt wel de keuze of je oud wordt."

De bedoeling is niet alleen overleven, maar genieten van de best mogelijke fysieke en mentale functionaliteit die we kunnen hebben.

Het eerste consult 90€ kost. De volgende kosten slechts € 60. Voor kinderen, studenten en mensen zonder inkomen zijn de kosten minder.

U worden aangemoedigd om me rechtstreeks te bellen, 024-3733881, als u een vraag hebt. Gebruik alsjeblieft geen e-mail of andere sociale media om persoonlijke informatie over uzelf of uw situatie te geven. Ik sta u graag telefonisch te woord. Mijn naam is Jef Crotty.

Ik raad u aan om het “Geïnformeerde toestemming: Chiropractie“ formulier te lezen. Die ligt ook op deze site. Als u vragen hebt over dit formulier of over chiropractie algemeen, gebruik dan die e-mail, info@chironeurocentrum.nl, maar bespreek geen specifieke zaken over u persoonlijke gezondheid via e-mail.

 

Als u ontevreden met de dienst bent......

Mocht u ontevreden zijn over de dienst probeert u dan eerst zelf met mij een oplossing te vinden. Tijdens mijn dienst in Milan had ik een zeer slim en eerlijk Doctor gespecialiseerd in Orthopedie als mentor, dr. Hans Preis, en dr. Preis zegde altijd: dr. Crotty “wij hebben geen problemen, alleen oplossingen”. Hij was een mentor die ik zal nooit vergeten.   Voor alle de problemen, S.V.P., neem contact op met mij, wij zullen samen een oplossing vinden.

Alle zorgverleners in Nederland zijn verplicht aangesloten te zijn bij een erkende organisatie klachten te horen, een geschilleninstantie. Die zorgverlener zelf betaalt een jaarlijks abonnement voor een geschilleninstantie, ook als die nooit gebruikt wordt. Conform de Wet kwaliteit klachten en geschillen in de zorg (WKKGZ) zijn alle SCN geregistreerde chiropractoren (met andere zorgdisciplines in het complementaire beweegzorg register (CBZR), aangesloten bij een onafhankelijke geschilleninstantie.

Natuurlijk ben ik aangesloten bij een geschilleninstantie. Het Chiropractisch Neurologisch Centrum is aangesloten bij Klachtenportaal Zorg, BV.

Gaat op  https://klachtenportaalzorg.nl/  te leren hoe u kunt een klachten indienen.

 

SCN-Lidmaatschap

Ik ben lid van de Stichting Chiropractie Nederland.

 

Ten Slot

Onthoud dat de behandeling van de meeste aandoeningen/ziekten teamwerk vereist.

De artsen/therapeuten werken samen de patiënt te helpen.

Bij het eerste consult moet u toestemming geven voor uw dossier, het onderzoek en de behandeling, en te spreken met andere hulpverleners (bijvoorbeeld de huisarts) over uw casus.

 

Bedankt voor uw aandacht.